Revista Junior Report, una nova iniciativa

28 views

El projecte RED a l’escola Creixen Terrassa torna amb més reporters

La revista Junior Report és un diari digital portat per joves i adolescents. Cada setmana presenten un tema d’actualitat global, explicat de manera didàctica i entenidora. La informació es presenta desglossada en diferents càpsules o notícies que permeten acostar-se a l’actualitat des de diferents punts de vista.

Es va presentar el projecte de Junior Report al centre, el qual consistía en una revista digital vinculada al grup de la revista La Vanguardia. A l’equip directiu li va semblar una proposta molt interessant per totes les possibilitats que podia oferir a l’alumnat participant.

Un dels objectius és conscienciar als alumnes i les alumnes a que desenvolupin les seves habilitats per escriure i expressar-se, per saber informar d’un fet, connectar-se amb els lectors i per ensenyar la importància de saber la informació del què passa i la prensa, escrita o digital, als joves.

En els dos cursos que porta l’escola treballant en aquesta revista hi ha hagut diversos canvis d’un any a l’altre degut a la situació que estem vivint. Per exemple, la separació de cursos i grups per tal de mantenir el grup bombolla. 

Normalment, els joves redactors feien els seus articles per separat, però aquest any s’ha decidit fer-ho per grups de treball per facilitar la redacció i perfeccionar-ho amb els diferents punts de vista. 

Es podria dir que aquest projecte ha sigut un èxit; nens i nenes de tota l’ESO s’han apuntat per poder fer de periodistes i aportar les seves idees. Cada setmana es van sumant articles de tot tipus a la revista digital, donant opció als lectors d’escollir entre els temes que més els hi agradin. I lo millor és que… això només acaba de començar!

Lucía Jurado Castillo, Biel Sierra Velasco i Anna Beltran Ruesjas.

close

El més recent