Com són les cèl·lules vegetals i animals vistes a través d’un microscopi?

/
26 views

El passat dia 12 de novembre els alumnes de 1r ESO vam veure les cèl·lules vegetals i animals a través del microscopi.

La cèl·lula vegetal es caracteritza per la presència del nucli, la membrana plasmàtica, la paret cel·lular (que li confereix una estructura molt regular), el citoplasma, els orgànuls, el material genètic i els grans vacúols de reserva. El seu tamany oscil·la entre els 10 i 30 micròmetres. 

Per una altra banda, la cèl·lula animal es caracteritza per la presència del nucli, la membrana plasmàtica, el citoplasma, els orgànuls i el material genètic. La cèl·lula animal té forma irregular i hi poden haver de molts tipus segons la funció que tinguin al nostre organisme. El seu tamany oscil·la entre els 10 i 15 micròmetres.

Per fer la pràctica vam necessitar alguns materials com ara una placa de petri, un portaobjectes, un cobreobjectes i blau metilè (tint que serveix per donar-li color a les cèl·lules).

Per realitzar la mostra de cèl·lula vegetal vam agafar un tall molt prim d’un tros de ceba i per preparar la mostra de cèl·lula animal van rascar suaument la pell del braç amb cuidado de no fer-nos ferides (normalment aquesta mostra s’agafa de la mucosa de la boca, però per motius de seguretat degut a la Covid19, es va haver de modificar una mica). 

Per poder veure les mostres al microscopi vam posar les mostres ja tenyides amb el blau de metilè en el portaobjectes i el vam tapar amb el portaobjectes. Després el vam posar en el microscopi i aquests són els resultats:                       

Cèl·lules vegetals
Cèl·lules animal

 Fotos fetes per: Biel Sanchez, Abril Cuadrado, Nerea Yera, Laia Abad i Queralt lara.      

Noticia redactada per: Lucia Peñalver, Lucia Rodríguez, Biel Sánchez i Nerea Yera.

close

El més recent