Feminisme a l’actualitat: Una lluita constant

59 views

El feminisme ha estat malinterpretat pel fet de que amb aquesta paraula la gent es pensa que les dones han d’estar per sobre dels homes, però aquesta no és la realitat, perquè l’objectiu final és la igualtat.

Que és el feminisme?

El feminisme és la lluita de les dones per la igualtat. Però no significa que es vulgui que les dones siguin superiors que els homes, només es vol que s’acabi tractant a tothom igual. Com per exemple el fet de l’esport. L’esport en sí no té gènere, el que passa és que les persones sense adonar-se posen gènere a les coses.

Per què el dia 8 de març es el dia de les dones?

Els orígens d’aquesta celebració son molt confosos, i és que encara no saben perquè aquest dia és el dia de les dones. Cada vegada hi ha més gent que dona suport al feminisme, però estant al segle XXI encara hi ha gent que no pensa igual.

Amb què vol acabar el feminisme?

L’objectiu final és que hi hagi igualtat, que les dones puguin anar pel carrer sense por i que no hagin d’aguantar comentaris. Els grups feministes volen que la societat millori en el sentit de la igualtat.

Coses positives:

Hi ha moltes coses positives pel fet de que la majoria d’homes estan a favor del feminisme i així és com hauria de pensar tothom, tant homes i dones.  

Realitat:

No totes les dones són feministes i no totes les feministes són dones. Ara mateix aquest tema no s’enfronta igual que altres segles, però tot i això segueixen havent-hi molts problemes que es volen parar. Pero no només els nois poden maltractar a les dones, sinó que també hi ha dones que no respecten als homes.  

Present, Noemi, Queralt

close

El més recent