BARCELONA, SPAIN - JUNE 13: Argentina player Diego Maradona (c) takes on the Belguim defence during the 1982 FIFA World Cup match between Argentina and Belguim at the Nou Camp stadium on June 13, 1982 in Barcelona, Spain. (Photo by Steve Powell/Allsport/Getty Images)

Mor Maradona als 60 anys

El món futbol està de dol per la pèrdua del jugador argentí

40 views

El món futbol està de dol per la pèrdua del jugador argentí

El 25 de novembre de 2020 serà un dia que passarà a la història del món del futbol perquè Diego Armando Maradona, també conegut com a “el pelusa” o “el pibe de oro” ha mort a Tigre, Argentina, a causa d’una aturada cardiorespiratòria a l’edat de 60 anys.

Maradona va ser un magnífic jugador de futbol i entrenador de nacionalitat argentina. Durant la seva carrera, va ser campió de món amb l’Argentina el 1986, subcampió el 1990 i campió del Mundial Juvenil a 1979.

Va disputar el seu últim partit amb l’albiceleste el 25 de juny de 1994 contra Nigèria en el Mundial d’aquest any, on va ser suspès per dopatge. 

A més, va jugar amb Boca Juniors, Newell’s Old Boys, Sevilla, Barça i el Nàpols. A Itàlia, va guanyar una Copa de la UEFA i dos scudettos i va marcar un «gol imposible» el 1985. Té el record de ser el jugador que cinc vegades va ser màxim golejador de campionat d’Argentina. 

El Gol del Segle marcat contra els anglesos al Mundial de 1986 és assenyalat per una votació de la FIFA com el millor en la història dels mundials de segle XX.

Com a entrenador va dirigir a al seva selecció de la temporada 2008 al 2010, va entrenar altres equips argentins i algun mexicà i al “Club de Gimnasia y Esgrima de la Plata”, club que dirigia fins el dia d’ahir.
Des d’ahir els argentins ja ploraven la mort de Diego des de la capital, Buenos Aires, on centenars de persones van anar a la plaça de l’obelisc a retre homenatge “al seu D10S

close

El més recent